Zuta Oplata Blog2

Žuta oplata i vezivni elementi

Toppanel već preko deset godina trguje i uvozi jednu od najpoznatijih oplata na našem tržištu- žutu oplatnu ploču, i za taj period smo uspeli da usavršimo i pronađemo najkvalitetnije opcije i izgradimo saradnju sa najvećim fabrikama i proizvođačima žute ploče. Baš zbog toga, u mogućnosti smo da istu ploču nudimo po konkuretnim cenama.

Žuta oplata je neizbežan materijal koji se koristi pretežno u građevinarstvu, prilikom šalovanja. Pozitivne osobine ove ploče su njena otpornost na sve vremenske uslove, proizvodi se od drveta smrče i jele. Savetujemo vam upotrebu Oplatola(ulje za oplate), premazivanjem ploče navedenim uljem učiniće žutu oplatu još izdržljivijom i produžiće joj broj upotreba. Žutu oplatu uvek imamo na raspolaganju,  dostupna je u dimenzijama: 1500x500x27mm; 2000x500x27mm; 2500x500x27mm; 3000x500x27mm. Pored žute oplate, neizbežno je spomenuti  njene prateće elemente, koje takođe uvek imamo u ponudi.

Elementi koji se najviše koriste su distanceri, kravate sa kukom, klinovi i vinkle. Distanceri- njihova funkcija je da održe razmak između oplate, odnosno debljine betonskog zida. U ponudi su distanceri od 10cm do 80cm. Kravate sa kukom- na donjem kraju ima kuku, kroz koju prolazi profil prilikom montaže. Njena upotreba je fiksiranje oplate prilikom izlivanja betona. Klinovi- oni se koriste na krajevima distancera, da bi se isti distancer fiksirao i sprečio širenje oplate. Vinkle za stubove- Standardne dimenzije su 15/45cm, a 50-95cm, koriste se za formiranje većih stubova. Takođe, možemo vam ponuditi i vinklu specijal, ukoliko su u pitanju specifični stubovi. Prednosti vinkli su laka montaža, siguran način i neograničen broj upotrebe, ukoliko se pravilno rukuje i čuva.

Žuta oplata upotrebljena sa pripadajućim metalnim elementima omogućava vam efikasnije i ekonomičnije izvođenje građevinskih radova.

0 odgovora

Napišite komentar

Želite da se pridružite diskusiji?
Slobodno dajte svoj doprinos!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *